Glasvezel internet

Glasvezel internet

14 augustus 2022 Uit Door Admin

Met glasvezel internet kunt u snel en betrouwbaar internetten. Glasvezel is de snelste verbinding die momenteel mogelijk is. Bij glasvezel internet worden gegevens over een dunne glasvezelkabel verstuurd. Dit is een optische kabel waar gegevens met laserlicht doorheen worden gestuurd. De snelheid van glasvezel is vele malen sneller dan die van koperdraad (ADSL) of kabelinternet.

Een ander voordeel van glasvezel is dat de snelheid niet afneemt als er meer gebruikers zijn die verbonden zijn met hetzelfde abonnement. Bij koperdraad (ADSL) en kabelinternet is dit wel het geval. Een nadeel van glasvezel is dat het niet overal beschikbaar is. Glasvezel is nog niet overal aangelegd.

Internet via de kabel

Kabelinternet wordt geleverd via de kabel die u toch al in huis heeft voor tv. Kabelinternet is een van de snelste manieren om thuis te internetten. De snelheid van kabelinternet is afhankelijk van het aantal gebruikers dat gebruik maakt van hetzelfde abonnement.

Een nadeel van kabelinternet is dat het niet overal beschikbaar is. Kabelinternet is alleen beschikbaar in gebieden waar de kabel aanligt.

Internet via de koperdraad

ADSL is een abonnement waarmee u internet kunt via de koperdraad die u toch al in huis heeft voor de telefoon. ADSL is een van de tragere manieren om thuis te internetten. De snelheid van ADSL is afhankelijk van het aantal gebruikers dat gebruik maakt van hetzelfde abonnement.

Nadelen

1. Glasvezel is nog niet overal beschikbaar. Als je in een gebied woont waar glasvezel nog niet is aangesloten, is het niet mogelijk om glasvezel te krijgen.

2. Glasvezel is vaak duurder dan andere soorten internet. Als je in een gebied woont waar glasvezel wel beschikbaar is, kan het zijn dat je maandelijks meer kwijt bent aan je internetverbinding.

3. Je hebt speciale apparatuur nodig om glasvezel te kunnen gebruiken. Als je overstapt op glasvezel, moet je waarschijnlijk nieuwe apparatuur aanschaffen die geschikt is voor glasvezel. Dit kan duur zijn.

4. Glasvezel kan sneller verouderen dan andere soorten internet. Als je een glasvezelverbinding hebt, is het belangrijk om de apparatuur regelmatig te controleren en eventueel te vervangen. Dit kan duur zijn.