Stijgen met link building

Stijgen met link building

21 april 2022 Uit Door Admin

Wanneer jouw website links heeft die ernaar verwijzen, dit geldt voor zowel interne als externe links, dan zal jouw organische verkeer waarschijnlijk verbeteren. Zowel van gebruikers die op die links op externe sites klikken, als van zoekmachines die op internet ‘crawlen’ en jouw inhoud vinden. Het gebruik van verschillende strategieën voor het bouwen van SEO-links kan de zichtbaarheid van jouw site, de positie in de zoekresultaten van zoekmachines en het genereren van algemeen verkeer verbeteren.

Waarom zou je je bezighouden met SEO Link Building?

Sommige links zijn door jou gemaakt; dat zijn voornamelijk interne links. Maar sommige links zijn gemaakt door anderen. Dit worden backlinks genoemd en ze vormen een groot deel van een solide SEO-campagne. Wellicht houdt een andere blogger bijvoorbeeld van je inhoud en plaatst hij er een link naar op zijn website. Hun gebruikers klikken erop en gaan naar jouw site omdat die andere site in wezen zegt: “deze inhoud is goed en de moeite waard”.

Daarom kun je het plaatsen van backlinks aanmoedigen door de kwaliteit van jouw inhoud te verbeteren om deze link-waardiger te maken.

Crawlers

Naast het menselijke element kijken zoekmachines naar de inhoud van de pagina om te bepalen hoe hoog deze moet scoren. De crawlers van de zoekmachine zullen ook bepalen of het relevant is voor de zoekwoorden waarvoor het wordt weergegeven. En sinds het allereerste algoritme van Google wordt er ook rekening gehouden met hoeveel andere websites er naar hebben gelinkt en met de kwaliteit van die sites. Daarom moet je je bezighouden met een SEO linkbuilding strategie.

Omdat Google zijn algoritme en aanpak heeft aangepast, zijn ook de strategieën voor linkbuilding veranderd. In het verleden was bijvoorbeeld een standaard en zelfs aanbevolen praktijk het indienen van jouw site bij webdirectories voor een backlink. Toen dit echter te veel werd gebruikt, stopte Google met het waarderen van deze links. Vandaag de dag worden sites met links uit dat soort mappen bestraft door Google.

Dat is niet erg. Black hat SEO-strategieën zijn misschien uit, maar er zijn tal van white hat SEO-tips en -strategieën om van te profiteren. 

Stel doelen in voor jouw SEO Link Building-campagne

Het is vrij moeilijk om jouw SEO-doelen te bereiken als je niet weet wat ze zijn. Wat wil je uit je linkbuilding campagne halen? Wees niet vaag en wees ook niet onrealistisch. Doelen moeten SMART zijn:

Specifiek, 

Meetbaar

Acceptabel

Relevant

Tijdsgebonden

“Meer links krijgen” is te algemeen om nuttig te zijn, maar “tegen mei 6 links van DA 80+-sites” voldoet aan alle SMART-criteria.

Als je weet waar je naar streeft, kun je de juiste strategie opstellen en beslissingen nemen ter ere daarvan. Bedenk ook hoe het doel van de campagne zich verhoudt tot het doel van jouw bedrijf – ze moeten met elkaar verbonden zijn. Wanneer je jouw campagne voor het bouwen van links plant, noteer dan jouw huidige positie voor jouw doelzoekwoorden, zodat je kunt bijhouden of en hoe de positie verbetert.

Creëer veel kwaliteitsinhoud

Het is bijna onmogelijk om anderen naar jouw inhoud te laten linken als je om te beginnen niet iets van kwaliteit maakt. Focus bij het maken van nieuwe inhoud op kwaliteit. Je kunt ook oudere inhoud bijwerken om meer waarde te hebben. Hoewel het onmogelijk is om te garanderen welke inhoud backlinks zal krijgen, moedigen bepaalde typen backlinks aan boven andere:

Gegevensvisualisaties, handleidingen, afbeeldingsgalerijen, infografieken, rapporten of onderzoeken, videos en white papers. Om te stijgen kun je ook de linkbuilding uitbesteden.