Wanneer sluit je een katten verzekering af?

Wanneer sluit je een katten verzekering af?

19 november 2022 Uit Door Admin

Wanneer je nadenkt over het aanschaffen van een kat kan je je ook afvragen of een katten verzekering verstandig is voor je kattenvriend. Een ongelukje kan altijd gebeuren en je weet ook niet of je kat ziek zal worden. Een kat is volledig afhankelijk van zijn eigenaar voor zijn zorg.

De drempel is lager

Een katten verzekering zorgt ervoor dat mensen sneller naar een dierenarts gaan wanneer hun kat iets mankeert. Wanneer mensen zelf opdraaien voor de kosten zie je toch vaak dat ze een bezoekje proberen uit te stellen. De kosten van een consult of behandeling zijn namelijk best wel hoog en als je dan heen gaat terwijl het toch niet helemaal nodig was kan dat pijn doen in je portemonnee.

Verzekerd van de beste zorg

Katten zijn avontuurlijke dieren die ook wel eens te maken krijgen met een ongelukje. Wanneer een kat een operatie nodig heeft kan dit zo een paar honderd euro kosten, maar als het om een complexe operatie gaan kan dit wel meer dan duizend euro gaan kosten. Niet iedereen heeft zulke bedragen achter de hand waardoor een kat dan niet geholpen kan worden. Met een katten verzekering zorg je ervoor dat jouw kat verzekerd is van de beste zorg zoals het hoort.

Wat vergoed een katten verzekering

Wanneer je kiest voor een katten verzekering is het verstandig om wat verzekeringen met elkaar te vergelijken. Het is heel belangrijk dat je van tevoren weet wat een katten verzekering allemaal vergoed. Sommige verzekeringen hebben namelijk geen vergoeding voor een operatie aan de ellebogen van je kat of zijn heupen. Het kan ook zijn dat je bij de ene verzekeraar meer zal betalen wanneer je kat wat ouder is, terwijl de andere verzekeraar geen verschil maakt over een leeftijd.

Een jonge kat verzekeren

Je kan het beste voor een katten verzekering kiezen als je kat nog jong is. De premie is dan nog laag en je kan gelijk de identificatiechip en vaccinaties ook meeverzekeren. Een katten verzekering hebben kan zorgen voor een veilig gevoel bij jou als eigenaar. Je kan zelf kiezen hoeveel premie je per maand wil betalen en ook hoe uitgebreid je verzekerd wil zijn. Zo weet je dat je onverwachte kosten altijd vergoed krijgt bij een dierenarts.

Een wachttijd van 30 dagen

De meeste verzekeraars hebben een wachttijd van 30 dagen. Dit betekent dat als je kat in deze 30 dagen ziek wordt en een dierenarts nodig heeft deze medische kosten nog niet vergoed worden. Voor een kat die al ziek is heeft een katten verzekering dus niet zoveel zin. Vaak is er ook een maximumleeftijd voor een katten verzekering. Als je kat ouder is dan elf jaar, dan wordt deze vaak geweigerd door een verzekeraar.

Het is geen verplichting

Een katten verzekering is geen verplichting. Je kan er ook altijd zelf voor kiezen om een geldpotje te maken. Als er dan wat gebeurt met je kat, kan je met dit buffertje toch een behandeling betalen.